perjantai 26. lokakuuta 2012

Tykistömuseo valmistautuu vuodenvaihteen muutokseen


Vuoden viimeiset kuukaudet ovat Tykistömuseolla todella kiireisiä. Museon perusnäyttelyn rakennustyöt ovat nyt laajentuneet myös museon toiseen näyttelykerrokseen, silti museolla palvellaan asiakkaita joulukuun 21. päivään asti. Joulun välipäivinä remontoidaan mm. nykyisen Cafè Katrin tilat uuden kahvioyrittäjän käyttöön sopiviksi ja myös museomyymälä ja lipunmyynti muuttavat kahvion yhteyteen.

Uusia näyttelykaappeja rakennetaan
,  esineitä siirrellään uusille paikoille tutkija Samuel Fabrinin suunnitelmien mukaan  ja varastoja siivotaan. Näyttelysuunnittelija Ismo Pekkola liittyi työtiimiin mukaan lokakuun alussa ja nyt Ismon kädenjälki alkaakin jo näkyä museon ensimmäisn kerroksen näyttelytiloissa.  Seuraavaksi odotellaan että graafikko Jon Pekkola pääsee aloittamaan työnsä näyttelytaulujen tiimoilta.

Riihimäellä sijaitsevan Viestimuseon näyttelyesineiden pakkaaminen on parhaillaan käynnissä ja Tykistömuseolle saapuu kuormia lähes viikottain.  Pioneerimuseolta Miehikkälästä alkaa saapua tavarakuormia vielä vuoden loppupuolella. Myös museon uusi nimi kerrotaan yleisölle lähiviikkojen kuluessa kun uuden museon markkinointi alkaa todenteolla.


 
Uudessa Linnankasarmille 2.1.2013 avattavassa kolmen aselajin museossa historia ja nykypäivä kohtaavat ja tykistö-, pioneeri ja viestiaselaji muodostavat yhtenäisen kertomuksen sotahistoriastamme.  

Näyttelysuunnittelija Ismo Pekkola työnsä äärellä.

 Teksti ja kuvat: Sirkka Ojala

1 kommentti:

  1. Innolla mutta myös kauhulla odottelen työn määrää kun kävin seinäpinta-alaa katselemassa. :)

    VastaaPoista